iPhone 4S, notă maximă la teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea iPhone 4S a fost o dezamăgire pentru fani, dar ulterior reacţiile lor s-au schimbat radical
Lansarea iPhone 4S a fost o dezamăgire pentru fani, dar ulterior reacţiile lor s-au schimbat radical

Peste un milion de iPhone 4S au fost achiziţionate deja, înainte de lansarea pe piaţă de mâine. Părerile specialiştilor sunt pozitive.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Apple a primit cu tărie criticile care au venit după lansarea noului iPhone 4S. Utilizatorii din întreaga lume au fost dezamăgiţi deoarece nu a fost anunţat un telefon cu totul nou, ci au fost aduse îmbunătăţiri tehnice la modelul iPhone 4. Totuşi, în câteva zile comenzile de iPhone 4S au atins un număr-record, iar specialiştii în gadgeturi şi-au schimbat criticile în aprecieri pozitive, după testare.

Telefonul va fi lansat mâine în Statele Unite, Australia, Canada, Franţa, Germania, Japonia şi Marea Britanie. La o zi după ce site-urile specializate au dat drumul la comenzi, iPhone 4S s-a vândut deja într-un milion de exemplare. Un start fulminant care demonstrează că nemulţumirea iniţială a fost depăşită, iar utilizatorii sunt nerăbdători să vadă cum funcţionează noul gadget.

„Stăpâni" mulţumiţi de Siri

Cei care au avut acces la noul telefon Apple spun că, deşi arată la fel ca predecesorul său, funcţionează mult mai rapid. Astfel, conform
site-ului de analiză tehnologică Rightware Browsermark, iPhone 4S este cu 58% mai rapid decât vechiul telefon şi mult mai rapid decât celelalte dispozitive inteligente de pe piaţă. Rezultatul poate fi o surpriză dacă sunt analizate datele tehnice pure, dar Apple a montat noul sistem de operare iOS 5, cu 200 de elemente noi, demonstrând că softul poate fi extrem de important în dezvoltarea unui gadget.

„Wall Street Journal" scrie că iPhone 4S este dovada faptului că Apple a ales să se concentreze pe dezvoltarea părţilor de soft, decât pe componentele fizice. Designul identic este compensat de performanţe excelente, iar preţul, cu 100 de dolari (72 de euro) mai mic decât al competitorilor, poate fi un avantaj.

De asemenea, asistentul personal Siri pare a fi mai mult decât un simplu instrument de răspuns. Deşi acurateţea sa nu este perfectă - în aproximativ 20% din cazuri jurnaliştii de la „Wall Street Journal" fiind nevoiţi să dicteze de două ori -, Siri poate scrie e-mail-uri şi poate căuta restaurante în funcţie de dorinţele utilizatorului, înţelegând mai multe feluri de a pune o întrebare. În plus, scrie „The New York Times", poate seta alarma la cerinţa „stăpânului", poate căuta muzică pe internet şi poate folosi enciclopedia Wikipedia.

Simplitate şi claritate

Laude a primit şi camera foto de 8 megapixeli. Conform specialiştilor care au testat dispozitivul, „acesta realizează unele dintre cele mai frumoase poze făcute vreodată cu un telefon mobil". Fotografiile au culori mai bune, o iluminare îmbunătăţită noaptea şi poate surprinde detaliile excelent. Iar faţă de iPhone 4, noul aparat poate filma High Definition la 1.080p (1.080 de linii verticale de rezoluţie), spre deosebire de 720p pe vechiul dispozitiv, rapiditatea filmării crescând. 

Împreună cu sistemul de operare iOS 5 a apărut şi iCloud, softul ce integrează fişierele de pe telefon pe un server extern Apple, asigurând o capacitate mai mare de stocare. Cea mai mare îmbunătăţire adusă de iOS 5 este faptul că nu mai trebuie folosit un calculator sau laptop pentru a-l administra. La deschiderea telefonului pentru prima oară, un meniu permite alegerea serviciilor ce vor fi folosite şi activarea telefonului, scrie site-ul de tehnologie techcrunch.com.

De asemenea, iCloud permite stocarea informaţiilor de pe telefon, astfel, în cazul unui incident, acestea putând fi recuperate. O nemulţumire a celor care deţin iPhone 4 a fost antena. Astfel, singura diferenţă de design dintre 4 şi 4S se regăseşte în colţul antenei, aceasta fiind îmbunătăţită. Cei care au testat telefonul au spus că nu numai designul antenei este diferit, ci şi funcţionalitatea ei, mult îmbunătăţită. 

CALENDAR

Data posibilă de lansare în România este 28 octombrie. La aceeaşi dată, telefonul va fi lansat şi în alte ţări din Europa: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia. Celelalte ţări îl vor primi până în decembrie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite