iPad Mini vine la preţuri maxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPad se lansează azi în versiunea Mini
iPad se lansează azi în versiunea Mini

Apple atacă piaţa tabletelor mai mici şi mai ieftine cu iPad Mini, însă, comparativ cu produsele concurente, preţurile practicate de compania americană rămân ridicate.

Gigantul american Apple lansează mâine iPad Mini, o variantă mai ieftină şi mai mică de iPad, care va concura pe piaţa tabletelor de 7 inchi produse de „greii" Microsoft, Google, Amazon şi Samsung, dar şi de companii precum Dell, HTC, Huawi sau Toshiba.

Preţurile pentru noua tabletă iPad Mini nu a fost anunţate de Apple, dar pe site-urile de specialitate circulă deja o listă, care începe cu 250 de dolari (190 de euro) pentru cea mai ieftină versiune şi se încheie cu 650 de dolari (500 de euro) pentru cea mai scumpă. Totuşi, comparativ cu tabletele din aceeaşi categorie, cu diagonala de 7 -8 inchi, produse de companiile rivale, preţurile practicate de Apple rămân ridicate. Astfel, Kindle Fire de la Amazon se vinde cu 200 de dolari (150 de euro), Samsung P3110 cu 315 dolari (240 de euro), iar Google Nexus 7 cu 355 de dolari (270 de euro). De asemenea, firme precum Dell, HTC sau Huawei comercializează tablete similare ca performanţă şi dimensiuni la preţuri de 200 - 350 de dolari (150 - 270 de euro). În plus, pe piaţa românească au luat avânt companiile indigene Allview şi E-Boda, care produc tablete destul de competitive la preţuri mici: 130 - 170 de dolari (100 - 130 de euro).

2

Războiul cu Microsoft

Prin lansarea iPad Mini de mâine, Apple intenţionează să dea o lovitură la capitolul vânzări rivalilor de la Microsoft şi Amazon, care-şi vor prezenta noile produse - tabletele Microsoft Surface şi Amazon Kindle Fire - câteva zile mai târziu. De fapt, lansarea unui nou produs într-o zi de marţi deviază de la tradiţia Apple, care preferă de obicei ziua de miercuri. Surse din piaţa IT susţin că prezentarea este devansată în mod excepţional pentru a umbri lansările mult-aşteptate de la Microsoft - sistemul de operare Windows 8 şi tableta Surface, care vor avea loc pe 26 octombrie. Mai ales că apariţia Windows 8 va fi urmată la scurt timp de lansarea sistemului de operare pentru smartphone-uri Windows Phone 8, adoptat deja de Nokia, HTC şi Samsung, cei mai mari competitori ai iPhone-ului, care au prezentat deja mai multe modele bazate pe platforma Microsoft.
Pe lângă preţul mai mic, Apple speră să atragă şi clienţii descurajaţi până acum de dimensiunile tabletei clasice, al cărei ecran are diagonala de 9,7 inchi. Noua iPad Mini are un ecran de 7,85 inci, va fi mai subţire şi va fi echipat cu noul conector USB mai îngust dezvoltat de Apple şi prezent pe iPhone 5. De asemenea, tableta va fi echipată cu sistemul de operare iOS 6 şi va fi disponibilă în două culoari, alb şi negru.

O piaţă în ascensiune

Un studiu realizat în SUA arată că 22% din populaţia planetei deţine o tabletă, iar alte trei procente împrumută în mod constant un astfel de gadget de la prieteni. În plus, 68% din cele 95.123 de persoane chestionate au declarat că şi-au cumpărat tableta pe parcursul ultimului an.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite