VIDEO iPad-urile, remediul împotriva plictiselii urangutanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urangutanii au început să folosească deja iPad-uri la grădinile zoo din SUA
Urangutanii au început să folosească deja iPad-uri la grădinile zoo din SUA

Grupul de protejare a animalelor„Orangutan Outreach" a venit cu o idee mai ciudată: cu ajutorul proiectului Apps for Apes, ei doresc să ofere urangutanilor din grădina zoologică din Toronto (Canada) câte un iPad.

Organizaţia a donat deja iPad-uri pentru grădinile zoologice din Milwaukee, Houston, Atlanta şi Florida. Urangutanii sunt considerate a fi printre cele mai inteligente primate din lume, iar utilizarea iPad-urilor ar putea să-i întreţină în lunile plictisitoare de iarnă, scrie cotidianul canadian „National Post".

„Nu e doar o jucărie. Dacă nu vor să o folosească, nu o să o facă. Dar există şi beneficii măsurabile", a declarat Richard Zimmerman, fondatorul Orangutan Outreach.

Zimmerman are visuri mari: el crede că urangutanii pot învăţa să folosească iPad-urile şi programe ca Skype pentru a conversa cu alte primate de la alte grădini zoologice dotate cu noile tehnologii. Pentru a testa această perspectivă, Zimmerman a vizitat grădina zoo din Memphis, udne era un urangutan care a trăit la Toronto. El i-a arătat o fotografie cu rudele sale din Memphis, iar acesta i-a recunoscut.

Nu este prima încercare de a folosi tableta pentru a comunica şi discuta cu animalele. Delfinii au demonstrat că pot interacţiona cu iPad-ul, prin intermediul unui software care „traduce" discuţiile dintre oameni şi animale. De asemenea, există şi aplicaţii de iPad dezvoltate special pentru pisici.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite