A fost creat Frankenstein-ul furnicilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă au creat, cu un mic „ajutor” hormonal, furnicile supersoldat. Ele sunt Cerberii coloniilor de furnici.

Furnicile gigant, care se folosesc de mărimea lor pentru a apăra intrarea în cuib, au caracteristicile strămoşilor care au trăit în urmă cu milioane de ani. Există şi exemplare care se nasc aşa, dar sunt foarte rare. Ele se găsesc în deşertul din SUA şi Mexic, unde au evoluat astfel pentru a proteja coloniile de invaziile altor furnici.


Dar exemplarele create de om au fost obţinute din specia comună Pheidole morrisi, care are toate uneltele genetice necesare pentru a fi transformată în supersoldaţi.
Oamenii de ştiinţă din Canada au folosit un hormon special pe larvele de furnici lucrătoare. Autorii, dr. Rajendhran Rajakumar, de la McGill University, Canada, şi colegii lui, au declarat că “Am descoperit o potenţială dezvoltare ancenstrală de a produce o nouă “sub-clasă” care a fost păstrată de un gen de furnică, ce a evoluat în urmă cu 35-60 de milioane de ani”.


Rezultatele sugerează că menţinerea seturilor de instrumente de dezvoltare de rudenii joacă un rol important în evoluţia unor trăsături fizice noi”, mai spun cercetătorii.



Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite