„Războiul Stelelor” ajunge în Împărăţia poveştilor: Disney a cumpărat Lucasfilm şi îl readuce pe R2-D2 pe marile ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Walt Disney a plătit 4,05 miliarde de dolari pentru imperiul media fondat de George Lucas. Două dintre cele mai cunoscute nume din lumea filmelor au avut ieri încă un anunţ: următorul „Star Wars”, Episodul 7, va fi lansat în 2015.

Pentru că un film „Star Wars” nu vine niciodată singur, şi următorul va fi tot o trilogie. Data lansării episoadelor 8 şi 9 nu a fost încă anunţată. Veştile bune nu se opresc aici pentru fanii care umăresc povestea lui Darth Vader de la primul film, din 1977. Disney a anunţat că va lansa, după următoarele trei episoade, câte un film nou la fiecare doi-trei ani.

Disney nu este la prima achiziţie răsunătoare. În 2006,  gigantul de la Hollywood a cumpărat Pixar de la Steve Jobs cu 7,4 miliarde de dolari, scrie cnet.com. Pixar a fost fondată tot de George Lucas, care a vândut compania lui Jobs pentru doar 5 milioane de dolari. Cele două nume marca Lucas se reunesc acum „acasă” la Disney.

Primul “Star Wars” a fost lansat pe 25 mai 1977, de „20th Century Fox”, ulterior redenumit „A New Hope”. A devenit un adevărat fenomen de cultură populară chiar înaintea următoarelor două episoade, „The Empire Strikes Back” şi „The Return of the Jedi”, fiecare lansat la trei ani după precedentul.
Şi următoarea trilogie a for distribuită tot la intervale de trei ani, ultimul având premiera în 2005.

Toate cele trei filme nou anunţate vor fi 3D.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite