Ochelarii inteligenţi care citesc e-mailurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă israeliană a realizat nişte ochelari demni de filmele SF: ei vă permit să citiţi e-mailurile sau să vizionaţi filme în timp ce mergeţi!

Pe măsură ce tehnologia avansează, gadgeturile devin din ce în ce mai mici şi mai „inteligente”. Clasicul computer s-a micşorat şi a devenit laptop, laptopul a intrat la apă şi s-a transformat în tabletă via smartphone.


O companie israeliană specializată în tehnologie vizuală a creat o pereche de ochelari care permit utilizatorului să vadă, în timp ce merge, imagini cu o rezoluţie de calitate.
Produsul, denumit PD-18-2, arată destul de ciudat, ca o pereche de ochelari cam grosolani. Dar în interiorul lentilelor, utilizatorul poate vedea imagini color de o mare calitate. Asemenea gadgeturi sunt deja pe piaţa militară. Ce diferă la acest produs este că utilizatoeul poate urmări şi imaginile derulate pe ecranul lentile, şi ceea ce vede în mediul ambiant.


Lentilele translucide permit ceea ce producătorul numeşte „vedere augmentată”, suprapunând imaginile peste câmpul vizual al utilizatorului. Ochelarii au fost concepuţi pentru a fi folosiţi de piloţi, chirurgi sau soldaţi, însă producătorii speră ca în curând să fie disponibili şi pentru publicul larg, care va putea să vizioneze filme sau să joace jocuri video în timp ce se plimbă. Ar putea fi util şi ca sistem GPS, dar există temeri că invenţia ar putea distrage atenţia pietonilor.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite