Imaginea care a revoltat lumea creştină: Fecioara Maria, cu un test de sarcină în mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un afiş imens postat în afara unei biserici din oraşul Aukland, din Noua Zeelandă, a stârnit o revoltă în lumea creştină. Acesta o înfăţişează pe Fecioara Maria ţinând un test de sarcină în mână, sfidând astfel dogma imaculatei concepţii.

Pe afişul din faţa bisericii anglicane "St. Matthew" din Aukland apare Fecioara Maria cu un test de sarcină în mână. Chipul ei exprimă şoc în momentul descoperirii că este însărcinată.

Fotografia a fost concepută în colaborare cu o agenţie de publicitate pentru a anunţa sărbătoarea naşterii lui Iisus Hristos. Vicarul bisericii, Glynn Cardy, chiar susţine acest mod inediat de întâmpinare a Crăciunului. "Dincolo de orice prevestire, descoperirea ei ar fi fost şocantă. Maria era nemăritată, tânără şi săracă. Sarcina i-ar fi schimbat viitorul", a declarat preotul în comunicatul oficial de pe site-ul bisericii anglicane St. Matthew.

"Ne-am dorit să prezentăm realitatea cât mai aproape de adevăr. Vorbim despre o sarcină reală, despre o mamă reală şi un copil real. Maria a fost foarte şocată când şi-a dat seama că este însărcinată", a adăugat Glynn Cardy.

În ciuda susţinerii primite chiar de mai-marii bisericii St. Matthew, iniţiativa a fost puternic criticată de lumea creştină, iar - în unele cazuri - chiar ironizată. Pe site-ul locaşului sfânt au apărut mai multe comentarii care descriu posibilele gânduri ale Fecioarei Maria în momentul în care ţinea testul de sarcină în mână: "Uraaa! Sper să fie fată!", "Încotro e clinica de avorturi?", "Mama şi tata nu mă vor omorî dacă susţin că sunt virgină".

Pe de altă parte, majoritatea enoriaşilor au condamnat ineditul anunţ al sărbătorilor: "Aţi întrecut orice măsură! Fecioara Maria nu ar trebui să fie obiectul unei campanii, indiferent de natura intenţiilor".

Cu toate acestea, biserica St. Matthew nu este la primul astfel de gest. În decembrie 2009, cu două săptămâni înainte de Crăciun, pe biserică a apărut un afiş care îi prezenta pe Iosif şi pe Maria în pat, iar deasupra lor era scris: "Bietul Iosif. E greu să vii după prestaţia lui Dumnezeu".


Afişul cu Iosif şi Maria, în pat, urcat pe biserica St. Matthew în decembrie 2009

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite