Facebook confirmă: setările de securitate permit să ţi se fure numărul de telefon. Ce poţi face

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele aplicaţii din Google Play Ground sunt joacă de copii pentru hackeri
Unele aplicaţii din Google Play Ground sunt joacă de copii pentru hackeri

Un cercetător în sisteme de securitate a reuşit să ia foarte uşor de pe platforma de socializare o bază de date impresionantă de numere de telefon ale utilizatorilor, înainte să poată fi oprit. Acesta sugerează trei metode prin care poţi să-ţi păstrezi confidenţiale datele salvate pe Facebook.

Vineri, cercetătorul Suriya Prakash a demonstrat că numerele de telefon salvate pe Facebook nu sunt în suguranţă. El a folosit opţiunea „Găseşte-ţi prieteni folosind datele de contact” de pe telefonul mobil. „Opţiunea compară lista de contacte din telefon cu baza de date Facebook pentru a-ţi afişa sugestii de prieteni din agenda mobilului, dar pe care nu îi ai în listă pe FB. Apoi mi-am dat  seama că printr-o simplă căutare după numărul de telefon, Facebook îţi va arăta contul proprietarului”, a spus cercetătorul, citat de thenextweb.com.

El a procedat astfel folosind numere de telefon la întâmplare, pentru a vedea numele şi profilul de Facebook al utilizatorilor. A folosit un program care să introducă automat numerele şi a reuşit să creeze o „carte de telefon” a tuturor utilizatorilor care au numărul vizibil în profilul lor.

Posibilitatea de a căuta persoane pe Facebook după numărul de telefon este implementată intenţionat şi nu este o eroare de programare, conform răspunsului primit de cercetător.

Cum putem proteja securitatea numărului de telefon:

•    Limitaţi vizibilitatea numărului

Din meniul „Actualizaţi informaţii”, cei nu doresc să aibă numărul de telefon public trebuie să selecteze una din opţiunile de vizibilitate: prieteni, grupuri restrânse sau chiar doar proprietarul contului. Chiar în cazul unui profil public, doar prietenii pot vedea numărul de telefon astfel.

Cine poate vedea numărul de telefon

•    Limitaţi cine poate căuta numărul

Chiar dacă numărul de telefon salvat pe Facebook este vizibil unui grup limitat de contacte, tot poate fi găsit la căutare. Opţiunea implicită a Facebook este ca oricine să poată găsi profilul căutând după numărul de telefon. Pentru a evita această situaţie, din meniul „Cum mă conectez”, trebuie modificat răspunsul la întrebarea „Cine mă poate căuta folosind numărul de telefon sau adresa de email?”, alegând din lista de răspunsuri variantele preferate, altele decât „public”.

Cine te poate căuta după numărul de telefon

•    Şterge numărul de telefon din datele salvate pe Facebook

Pentru utilizatorii speriaţi de uşurinţa cu care pot fi identificaţi, cea mai sigură metodă sugerată de thenextweb.com pentru ca datele personale să rămână astfel este aceea de a şterge cu totul numărul de telefon de pe Facebook.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite