Doi pacienţi au primit transplanturi cu rinichi de la o femeie bolnavă de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi pacienți au fost nevoiți să suporte mai multe ședințe de chimioterapie după ce le-au fost transplantați rinichii unei femei care suferea de o formă avansată de cancer.

Spitalul Royal Liverpool University şi-a cerut scuze față de cei care au avut de suferit de pe urmă neatenției, recunoscându-și vina atunci când a ieșit la iveală că doi pacienţi au primit transplanturi cu rinichi de la o femeie care suferea de o formă foarte agresivă de cancer.

Bărbații au fost nevoiți să îndure șase ședințe de chimioterapie, iar în prezent sunt tratați cu medicamente, scrie The Guardian.

La scurt timp după ce s-au efectuat transplanturile, în 2010, pacienta donatoare a murit la un alt spital. Atunci a ieșit la iveală că femeia suferea de limfom intravascular cu celulă B, o formă rară şi foarte agresivă de cancer, care nu fusese diagnosticată înainte de moartea acesteia.

Potrivit spitalului, eroarea a aparţinut unei asistente medicale, care nu a efectuat testele necesare.

Cei doi pacienţi, Robert Law şi Gillian Smart au cerut ca toate detaliile erorii medicale să fie date la iveală, pentru a se asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta, dar au ținut să sublinieze că nu trebuie descurajată donarea de organe.

"A recunoaşte felul în care acest lucru s-a putut întâmpla ar însemna un semnal de alarmă, din care medicii britanici pot trage învăţămite. Îmi doresc un raport detaliat care să fie făcut public. Este bine că spitalul şi-a recunoscut actul de neglijenţă, însă mi se pare foarte ciudat ca vina să fie aruncată pe o singură asistentă, dat fiind că într-un transplant sunt implicaţi 20 sau 30 de oameni", a declarat pacientul Robert Law.

Ambii pacienţi au preferat să păstreze rinichii şi să fie trataţi de cancer decât să aştepte un nou transplant.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite