Prea mult timp petrecut pe internet produce modificări ale creierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Universitatea Worcester din Marea Britanie au descoperit că dependenţa de internet afectează conexiunile nervoase din creier. Efecte similare au fost observate în creierul persoanelor dependente de alcool, de canabis sau de cocaină.


Scanarea creierului unor tineri care petrec foarte mult timp în faţa calculatorului a arătat afectarea semnificativă a materiei albe din creier. Scanarea creierului prin RMN a 17 dependenţi de internet şi 16 non-dependenţi a arătat modificări evidente a structurii creierului. S-au găsit întrerupteri ale materiei albe cucentrii importanţi ai creierului împlicate în emoţii, luarea deciziilor şi auto-control.


Comentând pe marginea constatărilor, dr. Bowden Henrietta-Jones, psihiatru consultant la Imperial College din Londra, a declarat: "Acest tip de cercetare care a explorat diferenţele dintre creierul normal şi creierul unor oameni care suferă de dependenţe de internet este revoluţionară, deoarece face legături clare între dependenţa de internet şi alte dependenţe, cum ar fi cle de alcool, cocaină şi canabis, printre altele. În prezent, dependenţa de internet este clasificată oficial ca fiind o "tulburare de control", nu ca o veritabilă dependenţă. Este nevoie de mai multe studii pe subiecţi înainte de a face o reclasificare.”


Tulburarea de dependenţă de internet (IAD) este o afecţiune de care suferă din ce în ce mai mulţi adolescenţi care petrec exagerat de mult timp pe internet. Dacxă li se refuză accesul la computer, aceştia pot intra în sevraj, cu simptomele clasice de tremor, gânduri obsesive şi mişcări involuntare ale degetelor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite