Vrei să cheltuiești mai puțini bani la cumpărături? Iată soluțiile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele cu cele mai bune oferte de reducere sunt adesea ascunse pe rafurile magazinelor
Produsele cu cele mai bune oferte de reducere sunt adesea ascunse pe rafurile magazinelor

Patru secrete care să te ajute să faci față tentaţiei de a lăsa cât mai mulţi bani în magazine au fost dezvăluite de curând de comercianții din SUA, țara unde doar anul trecut au fost cheltuite peste 4 trilioane de dolari în sezonul reducerilor numai în sectorul vânzării la bucată.

Prima regulă atunci când mergi la cumpărături și vrei să ajungi acasă cu ceva bani în portofel este să începi ședința de shopping din spatele magazinului. Apoi, trebuie să vânezi ofertele, dar doar la produsele de care ai strictă nevoie și pentru care ai ieșit din casă.

„Ofertele sunt ascunse"
O strategie universal valabilă a comercianților este să „ascundă" produsele cu cele mai bune oferte de reducere, în mod special în spatele magazinului, astfel încât clienţii să descopere marfa nouă înainte să ajungă la adevăratele „comori". „De multe ori, cele mai bune oferte nu sunt cele din timpul reducerilor promovate. Acestea se află, de obicei, pe o etajeră, undeva în spate, sau convenabil ascunse", spune o vânzătoare dintr-un magazin elitist din New York, citată de publicația „The Huffington Post".

Economie de cel puţin 30%
„În general vorbind, o promoţie nu merită cu adevărat decât dacă te ajută să economiseşti cel puţin 30%", explică un fost agent comercial american. „Şi întotdeauna există o ofertă activă în care poţi economisi acest procent." Aşadar, dacă eşti genul care bate în retragere atunci când trebuie să plăteşti preţul întreg, aşteaptă ca produsele dorite să fie introduse în ciclul promoţiei.

„Promoţia în buclă", periculoasă

Evită ofertele de tipul „cumpără un produs şi primeşti unul în plus", acestea fiind menite să te încurajeze la achiziţionarea unei cantităţi mai mari de marfă decât în mod obişnuit. Dacă vei cheltui mai mult decât intenţionezi, nu faci nicio economie.

Fii stângaci pentru o oră!
Cercetările arată că cei mai mulţi cumpărători sunt dreptaci şi privesc din instinct spre dreapta, deci în această parte vor fi plasate în magazine cele mai noi şi mai scumpe produse. Pentru a încuraja acest instinct, centrele comerciale vor folosi muzică şi lumini în plus care să te ademenească mai aproape. Soluţia? Mergi în magazin cu o idee despre ce trebuie să cumperi şi nu te lăsa distras de strategiile decorative.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite