Consumul de ciocolată, direct proporţional cu şansa de a câştiga un premiu Nobel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciocolata este "reţeta" de succes pentru premiul Nobel, conform studiului
Ciocolata este "reţeta" de succes pentru premiul Nobel, conform studiului

Cantitatea de ciocolată consumată într-o ţară este direct proporţională cu numărul laureaţilor Nobel. Legătura surprinzătoare a fost făcută de omul de ştiinţă Franz H. Messerli şi publicată în revista The New England Journal of Medicine.

Nici cercetătorului nu i-a venit să creadă conexiunea dintre cele două, descoperită întâmplător. Dar lista cu cele 23 de ţări în care se consumă cea mai multă ciocolată este identică cu cea a câştigătorilor premiului Nobel.

Astfel, cea mai „dulce”, respectiv cea mai premiată ţară este Elveţia, urmată de de Suedia, Danemarca, Austria şi Norvegia, conform studiului. „Elveţienii consumă în medie pe an circa 120 batoane de ciocolată cu o greutate de 85 de grame”, a spus Franz H. Messerli. El le recomandă americanilor, aflaţi la jumătatea clasamentului, să mănânce cu 125.000 de tone mai multă ciocolată pe an.

Messerli a comparat consumul de ciocolată în paralel cu numărul de premii Nobel din fiecare ţară, până în 2011. După calculele sale, Elveţia ar trebui să aibă 14 laureaţi ai premiului Nobel, în raport cu consumul de ciocolată. Realitatea depăşeşte estimările sale, numărul câştigătorilor prestigioasei distincţii fiind dublu.

Însuşi cercetătorul consumă ciocolată zilnic, preferata sa este aceea amăruie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite