Un ciobănesc german a fost vândut cu 230.000 de dolari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Julia, căci aşa se numeşte patrupedul, a făcut parte din unitatea de elităNavy Seal Team 6. În aceste echipe, câinii acţionează în misiuni speciale, precum cea a  capturării lui Osama Bin Laden.

„Executive protection dog”
La 230.000 de dolari, Julia nu mai este numită câine de pază şi protecţie, ci „executive protection dog”. Cel care a dresat-o pe Julia, Harrison Prather, preşedinte al Harrison K-9 Security Services, s-a gândit să folosească aptitudinile deosebite ale Juliei în paza şi protecţia persoanelor bogate. Mogulii şi celebrităţile plătesc între 40.000 şi 60.000 de dolari pentru un ciobănesc german de rasă bine antrenat, cu certificat de „câine de pază”. Preţul poate fi şi mai mare dacă exemplarul canin a participat la competitţii de profil internaţionale, ceea ce este cazul Juliei.


Dar totuşi... 230.000 de dolari?!
„Sunt mulţi bani, într-adevăr... dar este vorba despre inteligenţă, viteză de reacţie, rapiditate. Când te uiţi la ea vezi  o faţă drăguţă, dar nu bănuieşti ce duritate ascunde în interior. Când muşcă e ca un pitbull”, spune dl John Johnson, actualul proprietar. El şi-a luat câini de pază şi protecţie când a început să primească ameninţări. Acum are şase câini, toţi ciobăneşti germani, şi de câte ori iese undeva, are doi câini cu el. „Este şi pentru securitate, şi pentru a avea companie...” spune el. Deşi Julia atacă la comandă, ferocitatea ei este controlată prin dresajul la care a fost supusă. „Câinii aceştia pot fi lăsaţi cu copiii. Clientul are de obicei o familie, călătoreşte şi-şi lasă câinele să păzească familia şi copiii. Vrea să plece liniştit că nimeni nu-i va ataca familia, dar şi că familia nu va fi atacată de câine. Noi nu vindem arme de ucidere în masă...” aprecizat Harrison Prather.
Preţul acestor câini super-antrenaţi a crescut datorită cererilor venite din America latină, Orientul Mijlociu, Asia.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite