LCA, acidul care ucide celulele canceroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acidul litocolic (LCA), produs în mod datural de ficat în timpul digestiei, a fost subestimat până acum. Iată că un studiu publicat în revista Oncotarget arată că LCA poate ucide mai multe tipuri de celule canceroase, cum ar fi cele din unele tumori cerebrale şi cancerul de sân.


Echipa de cercetare, condusă de Universitatea Concordia, a descoperit că LCA este selectiv în distrugerea celulelor canceroase, lăsând celulele normale nevătămate. "LCA nu ucide doar celulele canceroase individuale. Ar putea împiedica, de asemenea, dezvoltarea întregii tumori”, spune Titorenko Vladimir, un profesor din cadrul Departamentului de Biologie de la Universitatea Concordia.  Mai mult, LCA împiedică tumorile să elibereze substanţe care determină celulele canceroase să prolifereze. Titorenko spune că LCA este singurul compus care atacă celulele canceroase, ceea ce l-ar putea transforma într-un „opritor de tumori”.


"Acest lucru este important pentru a preveni răspândirea celulor canceroase în alte părţi ale corpului", mai spune Titorenko, menţionând că spre deosebire de alte medicamente anti-îmbătrânire, LCA opreşte creşterea celulelor canceroase dar permite celulelor normale să se dezvolte în continuare.


Următorul pas pentru echipa de cercetare va fi să testeze efectul LCA asupra diverselor forme de cancer pe şoareci. Titorenko se aşteaptă rezultatul acestor experimente să permită aplicarea lor la studiile clinice la om.  Spre deosebire de medicamentele utilizate în chimioterapie, care sunt foarte toxice pentru organism, LCA poate fi administrat fără  gravele efecte secundare pe care le are chimioterapia, pentru că este un produs natural, care se găseşte în corpul uman.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite