Biroul la care a fost scris „Dracula” este de vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul de la care Bram Stoker scria cel mai celebru roman cu vampiri din lume, în 1897, va fi scos la licitaţie în luna decembrie, după ce a fost restaurat şi transformat într-o veritabilă operă de artă, conform casei de licitaţii Profiles in History.

Biroul are în spate o istorie destul de tumultuoasă, informează Reuters. În ultimul secol, acesta a fost serios deteriorat, unele dintre sertarele originale au dispărut, iar piciorele din lemn i-au fost scurtate. Piesa de mobilier la care a fost creat vampirul din Transilvania a fost refăcut şi va fi vândut în cadrul licitaţiei din 15-16 decembrie.

Scriitorul irlandez Bram Stoker i-a lăsat biroul bunului său prieten J.S.R Phillips. Actualul proprietar al biroului l-a angajat pe Mark Brazier-Jones, un designer şi producător de mobilier, pentru a recondiţiona biroul şi pentru a-l transforma într-o operă de artă, au precizat reprezentanţii casei de licitaţii Profiles in History.

Printre îmbunătăţirile aduse de Brazier-Jones se numără o serie de broderii în formă de lilieci, câini sălbatici şi trandafiri. Designerul a căptuşit cu piele două compartimente secrete ale biroului, ce vor fi dezvăluite doar viitorului proprietar al acestuia.

Reprezentanţii casei Profiles in History se aşteaptă ca biroul, ce va fi scos la vânzare alături de candelabre şi sfeşnice asortate, create tot de Mark Brazier-Jones, să fie achiziţionat la un preţ cuprins între 60.000 de dolari şi 80.000 de dolari.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite