Mai multe „bile extraterestre“ au căzut din cer în Marea Britanie. Cercetătorii afirmă că este vorba de „ouăle unor nevertebrate marine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steve Hornsby, un britanic din Bournemouth, a rămas uimit zilele trecute, după ce a descoperit în grădina casei sale câteva sfere transparente de culoare albastră, despre care spune că ar fi căzut din cer.

Bărbatul a spus că nu şi-a putut da seama ce caută aceste bile în grădina sa, iar un oficial al Biroului de Meteorologie l-a asigurat pe britanic că substanţa din care sunt formate sferele nu are nicio legătură cu meteorologia. „Cerul a căpătat deodată o culoare galbenă, dar un galben întunecat. Mă îndreptam spre garaj când, brusc, a început să cadă grindină. Şi, deodată, am văzut ceva în iarbă. Era dificil să le iei în mână, aşa că am luat o lingură şi le-am pus într-un borcan. Au un înveliş exterior şi un conţinut interior vâscos. Nu au miros, nu se lipesc şi nu se dizolvă", a spus Steve Hornsby.

Josie Pegg, un cercetător de la Universitatea Bournemouth, a afirmat însă că are o presupunere în legătură cu aceste „bile extraterestre“. Acesta a spus că sferele ar putea fi ouă ale unor nevertebrate marine, precum creveţii şi crabii. „Acestea au mai apărut în astfel de evenimente. Credeam că este timpuriu să vorbim despre depunerea icrelor peştilor şi a ouălor acestor nevertebrate, dar se pare că am avut o iarnă prea blândă. Aceste ouă pot ajunge relativ uşor pe labele păsărilor. Iar, dacă o pasăre sau mai multe au fost surprinse de furtună, cred că asta este cauza", a spus expertul.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite