Berea previne osteoporoza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care consumă moderat bere sunt mai puțin predispuse la osteoporoză, spre deosebire de abstinenți sau de cele care consumă alcool în cantități foarte mari, arată un studiu realizat de specialiștii Departamentului de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din California.

Berea conține cantități semnificative de siliciu, extrem de important pentru creșterea și dezvoltarea structurii osoase, spun specialiștii. Această afirmație este susținută de studiul cercetătorilor americani, care au analizat modul de fabricare și de procesare a 100 mărci de bere și conținutul de siliciu din acestea.

Rezultatele au arătat că în funcție de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variază de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Astfel, berile care dețin concentrații mari de malț și de hamei sunt cele mai bogate în siliciu. În plus, studiul arată că berea de tip lager, pentru care se folosește o drojdie de fermentație inferioară, este cea mai bogată în siliciu.

Specialiștii susțin că berea, consumată cu moderație, poate duce la creșterea sau menținerea densității minerale a oaselor odată cu înaintarea în vârstă și astfel, această băutură poate reduce riscul apariției osteoporozei. Estimările arată că osteoporoza este o boală care afectează 12% din bărbații de peste 50 de ani și 33% din femeile din aceeași categorie de vârstă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite