Cu cât îmbătrânim, cu atât devenim mai fericiţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un creier matur este „mai bine echipat” să poată vedea partea bună a vieţii şi se concentrează pe evenimentele pozitive.

Iată că înaintarea în vârstă aduce nu doar riduri şi dureri de şale, ci şi lucruri bune. Recentul studiu al psihologilor americani a arătat că, pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii filtrează mai bine evenimentele negative de cele pozitive, concentrându-se asupra celor din urmă.


De exemplu, în cadrul studiului, participanţii au vizualizat o serie de fotografii cu diverse chipuri. Persoanele în vârstă din cadrul experimentului şi-au amintit mai târziu fotografiile care reprezentau feţe zâmbitoare. Acest lucru sugerează că, odată cu îmbătrânirea creierului şi pierderea unei părţi din capacitatea de memorare, se produce o alegere în subconştient: creierul preferă să folosească memoria rămasă pentru a păstra doar pentru amintiri pozitive.


Unii psihologi cred că procesele cognitive sunt responsabile de acest lucru. Ele permit persoanelor în vârstă să-şi regleze emoţiile şi să vadă viaţa într-o lumină mai „roz”.


Cercetătorul Derek Isaacowitz, de la Northeastern University din Boston, a declarat că „am aflat că persoanele în vârstă sunt mai fericite, dar vrem să ştim cum anume aplică creierul această strategie specială”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite