O nouă aplicaţie te scoate din aglomeraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TraficOK, aplicaţia care ajută şoferii să evite ambuteiajele din trafic, este de ieri disponibilă pe GPS, smartphone şi pe tabletă.

TraficOK, primul sistem privat care colectează şi livrează la nivel naţional date din trafic în timp real, a fost lansat oficial. Acesta avertizează conducătorul auto cu privire la existenţa aglomeraţiilor, accidentelor, drumurilor în lucru şi condiţiilor meteo nefavorabile.
TraficOK monitorizează majoritatea oraşelor, dar şi cele mai aglomerate şi importante şosele din România. „Necesitatea implementării acestui serviciu vine în urma creşterii considerabile a numărului de autovehicule pe drumurile din ţară, a situaţiilor frustrante tot mai des întâlnite în trafic precum blocaje, drumuri închise şi ambuteiaje ce creează disconfort conducătorilor auto, toate în strânsă legătură cu starea actuală a infrastructurii din România", a declarat Voicu Oprean, directorul general al firmei care a implementat acest sistem, AROBS Transilvania Software.
TraficOK va fi disponibil atât ca aplicaţie TMC (Traffic Message Channel) pentru GPS-uri, cât şi ca aplicaţii pentru smartphone şi tablete. Datele preluate de la peste 65.000 de maşini monitorizate prin GPS, dar şi din surse primare (poliţie, pompieri, primării) se actualizează la fiecare două minute.

Accesul rapid se plătește
Informaţiile vor ajunge gratis la participanţii la trafic, prin intermediul mai multor posturi de radio, precum Europa FM, în timpul emisiunilor informative sau prin flash-uri, atunci când apar informaţii urgente, de interes major.
Pentru cei care vor însă acces rapid şi permanent la aceste date ori au nevoie de previziuni de trafic sau de rute optimizate, serviciul este disponibil contra cost. Sistemele de navigaţie costă între 550 şi 1.000 de lei şi sunt updatate automat, pe toata durata de viaţă a aparatului. Aplicaţiile software destinate mobilelor, care sunt disponibile pe APP Store, costă până la  10 euro. Specialiştii afirmă că TraficOK permite generarea de buletine de trafic în timp real, hărţi de trafic în format 3D, rute optimizate, previziuni şi hărţi dinamice ce pot fi inserate în pagini web.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite