Scrisoare trimisă preşedintelui Obama de o fetiţă de 10 ani: „Dacă aţi fi avut doi taţi care se iubesc, ce aţi fi făcut?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă în vârstă de 10 ani, fiica unor părinţi homosexuali, i-a trimis o scrisoare lui Barack Obama, pentru a-i mulţumi pentru sprijinul pe care liderul american l-a oferit cuplurilor de acelaşi sex, dar şi pentru a-i cere sfaturi referitoare la agresiunile care au loc în şcolile americane faţă de elevii cu părinţi care au o orientare homosexuală.

Atitudinea deschisă a democratului Barack Obama şi sprijinul acordat cuplurilor homosexuale au determinat pe o copilă în vârstă de 10 ani să-i trimită o scrisoare liderului de la Casa Albă, reales preşedinte al Statelor Unite ale Americii în urma sufragiului universal indirect desfăşurat marţi.

Micuţa Sophia Bailey Klugh, fiica unor părinţi homosexuali, i-a scris lui Obama, pentru a-i mulţumi pentru sprijinul oferit cuplurilor gay, pentru a-l invita la o cină în familie, dar şi pentru a-i cere sfaturi referitoare la combaterea violenţei din şcoli îndreptate împotriva minorităţilor sexuale.

„Sunt foarte fericită ca sunteţi de acord că doi bărbaţi se pot iubi unul pe celălalt, dar la şcoală ceilalţi copii cred că acesta este un obicei scârbos şi ciudat. Asta îmi răneşte sentimentele, aşa că am decis sa mă adresez dumneavoastră, pentru că sunteţi eroul meu. Dacă aţi fi fost în locul meu şi aţi fi avut doi taţi care se iubesc unul pe celălalt, ce aţi fi făcut?", i-a scris micuţa Sophia lui Barack Obama, potrivit Huffington Post.

Spre surprinderea copilei, dar şi a părinţilor, liderul de la Casa Albă i-a răspuns: „Mulţumesc că mi-ai scris cuvinte de o asemenea însemnătate în legătură cu familia ta. În timp ce citeam scrisoarea ta, m-am simţit mândru că sunt preşedintele tău".

Încercând să-i explice diferenţele familiale existente în SUA, liderul de la Washington a precizat că „în America, nicio familie nu este identică cu altă familie". „Trebuie să ne mândrim cu acest lucru", a atras atenţia Barack Obama.

Actualul preşedinte al SUA i-a oferit şi sfaturi micuţei Sophia în legătură cu „golanii" de la şcoală: „Este foarte important să îi tratezi pe cei din jurul tău aşa cum te aştepţi să te trateze şi ei pe tine. Aminteşte-le mereu că şi ei trebuie să procedeze la fel".

image

Atitudinea lui Barack Obama, care a câştigat alegerile prezidenţiale desfăşurate pe 6 noiembrie în SUA, este vădit diferită de cea a republicanului Mitt Romney, contracandidatul învins. În timpul campaniei sale electorale, Romney a susţinut că persoanele gay care-şi vizitează rudele la spital trebuie să considere permisiunea de a-i întâlni pe cei dragi într-o astfel de instituţie „un privilegiu", nu un drept. Totodată, discursurile republicanului referitoare la părinţii adoptivi homosexuali au conţinut adesea critici dure la adresa cuplurilor gay.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite