VIDEO Yoghinul care trăieşte fără apă şi mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ascet hindus care susţine că nu a mâncat şi nu a băut nimic de peste şapte decenii e monitorizat de 35 de medici. Pentru a afla dacă Prahlad Jani reuşeşte într-adevăr să trăiască fără hrană, doctorii l-au pus sub observaţie pentru 15 zile.

Indianul Prahlad Jani are 82 de ani şi afirmă că timp de 74 de ani nu a mâncat şi nu a băut absolut nimic. În urmă cu şapte ani, ascetul hindus a uimit întreaga lume după ce o echipă de medici l-a ţinut sub supraveghere zece zile pentru a afla cum reuşeşte yoghinul să supravieţuiască. În urma nenumăratelor analize, Prahlad a rămas un mister pentru oamenii de ştiinţă. Aceştia îl monitorizează din nou, de această dată pentru mai bine de două săptămâni, informează „The Times of India".

Yoghinul Jani Prahlad este originar din satul Charod, situat în nord-estul Indiei. Jani susţine că la vârsta de opt ani a fost binecuvântat de o zeiţă şi aşa s-a făcut că a putut trăi atâţia ani fără hrană sau apă. Jani a explicat că minunea se datorează unei găuri care i-a apărut pe cerul gurii. Prin acest orificiu, indianul filtrează picături de apă ce-l ajută să se menţină în viaţă. Discipolii săi îl numesc „mataji", adică zeul.

Cu toate că medicii nu au reuşit să afle secretul bătrânului în urma testelor din 2003, yoghinul a acceptat să fie subiectul unui proiect epuizant. Obiectivul oamenilor de ştiinţă: să afle cum ar putea oamenii supravieţui fără hrană şi apă în cazul unor catastrofe naturale.

Supravegheat non-stop

„În 2003, neurologul Sudhir Shah, împreună cu echipa sa de medici, a realizat o serie de examene medicale care au demonstrat că, într-adevăr, ascetul a rezistat zece zile fără apă şi mâncare. Totodată, doctorii susţin că în tot acest timp, Jani nu a mers niciodată la toaletă", a declarat medicul G. Ilavazhagan, directorul Institutului Naţional de Apărare.

Coordonatorul experimentului din 2003, doctorul Shah, susţine că în vezica urinară a lui Jani s-au găsit 120 de mililitri de urină.

„I-am cerut să reducă lichidul la 50 de mililitri şi, fără să meargă la toaletă, a reuşit să o facă. L-am rugat apoi să reducă lichidul la zero.

Până seara, în vezica urinară a yoghinului nu se mai afla nimic. Orice om are nevoie să urineze pentru a supravieţui. Dacă nu o face, rinichii lui vor ceda. Însă Jani a rămas sănătos", explică specialistul.

Rajiv Sharma, directorul spitalului Sterling, unde este internat Jani, a dezvăluit că bătrânul e monitorizat de 35 de medici care-i examinează organismul cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică. Creierul şi ritmul cardiac îi sunt măsurate cu ajutorul unor electrozi şi zilnic îi sunt recoltate probe de sânge. Două camere video amplasate în rezerva sa îi urmăresc fiecare mişcare, iar o cameră mobilă îl urmează pe yoghin atunci când părăseşte salonul. Rezultatele studiului vor fi făcute publice peste două luni.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite