Windows XP scade constant, dar rămâne liderul sistemelor de operare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft deţine şefia în clasamentul sistemelor de operare
Microsoft deţine şefia în clasamentul sistemelor de operare

Sistemul de operare de la Microsoft, XP, rămâne cea mai folosită platformă din lume, conform unui studiu al firmei Net Applications, citat de news.cnet.com. Cu toate că este cel mai popular, XP este prins din urmă constant de Windows 7.

Studiul arată că Windows XP are un procent de 48%, prima dată în 10 ani când cota de piaţă scade sub 50%. În august, platforma avea 52,5%, iar în septembrie scăzuse la 50,5%. Pe locul secund în studiul Net Applications se află Windows 7, sistemul de operare vechi de doi ani de la Microsoft, cu aproape 35% din piaţă. În acelaşi timp, popularitatea lui Windows Vista scade treptat, ajungând la doar 9%.

Microsoft a încercat să îşi convingă clienţii să treacă de la XP la Windows 7 şi să nu aştepte apariţia viitoarei generaţii a sistemului de operare, Windows 8. Compania a decis să întrerupă suportul tehnic pentru XP începând cu 2014.

Concluzia studiului este că piaţa mondială este dominată încă de sistemele de la Microsoft, platformele Mac OS de la Apple având o cotă de piaţă de aproape 7%, iar ele Linux abia trec de 1%.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite