Wikipedia este închisă azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varianta în limba engleză a enciclopediei online Wikipedia nu poate fi accesată astăzi. Activitatea a fost întreruptă de la ora 5.00 GMT şi va inaccesibilă 24 de ore. Site-uri precum BoingBoing, Reddit şi Metafilter s-au alăturat protestului.

Wikipedia a blocat site-ul în limba engleză pentru 24 de ore în semn de protest faţă de două proiecte de lege controversate care se vor discuta în Congresul SUA la 24 ianuarie.

Mai multe platforme web, printre care Google, Facebook, Twitter şi Yahoo s-au arătat nemulţumite de noile reglementări ale congresului SUA, dar Wikipedia e primul site care a luat atitudine.

Varianta mobile funcţionează
Enciclopedia va fi închisă 24 de ore, în semn de protest faţă de legea protecţiei IP (PIPA) şi de Actul de stopare a pitrateriei online (SOPA), care au atras opoziţia majorităţii celor din industria tehnologiei. Cu toate acestea, varianta mobile a site-ului funcţionează perfect.

SOPA e un proiect de lege foarte discutat zilele acestea peste ocean. SOPA oferă companiilor ce deţin drepturile de autor asupra unui conţinut postat pe internet posibilitatea de a bloca şi de a sancţiona direct persoanele care piratează conţinutul.

„Conform proiectului de lege, Wikipedia ar putea  posta o informaţie despre Pyrate Bay, dar nu ar avea voie să pună un link către ei, ceea ce este o încălcare a Primului Amendament“, a declarat Jimmy Walaes, cofondator al Wikipedia.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite