ŞOCANT A intrat în comă după ce şi-a vopsit părul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julie McCabe, înainte de a intra în comă
Julie McCabe, înainte de a intra în comă

O femeie din Marea Britanie a încetat să mai respire după ce a folosit vopsea de păr.

Britanica Julie McCabe, în vârstă de 38 de ani, mai este în viaţă datorită aparatelor, după ce a intrat în comă din cauza unei vopsele de păr. O simplă alergie la o substanţă chimică din vopseaua L'Oreal Preferance o face acum pe Julie să se zbată între viaţă şi moarte. Medicii îi dau doar 8% şanse să-şi revină, scrie presa internaţională.

Chiar dacă îşi va reveni, femeia va rămâne cu sechele, creierul fiindu-i afectat destul de serios. „I-a spus soţului ei că nu se simte bine, că nu poate să respire. El a dus-o la spital cât a putut de repede, iar medicii au reuşit să o facă să respire, însă creierul ei a fost stors de oxigen pentru Dumnezeu ştie cât timp. Acum este în comă. Doctorii spun că aşa o să rămână. Nu ne dau prea mari speranţe", a declarat tatăl femeii.

Substanţă omniprezentă în produsele de vopsit părul

Specialiştii care au investigat cazul nu au descoperit vreo neregulă la produsele L'Oreal, însă reprezentanţii companiei s-au oferit să pună la dispoziţia medicilor orice probe au nevoie, pentru a putea salva viaţa clientei lor. Medicii presupun totuşi, că „vinovată" este substanţa PPD, adică para-fenilendiamină, substanţă care se găseşte în 99% din produsele de vopsit părul de pe piaţă.

Cazul femeii nu este unic. În urmă cu mai puţin de o lună, Tabatha McCourt (17 ani) a murit la 20 de minute după ce şi-a vopsit părul. Nici în cazul ei nu s-a dovedit ce i-a cauzat decesul.

Substanţa incriminată este deja interzisă în Franţa, Germania şi Suedia, deoarece un studiu american a descoperit că ea creşte riscul de apariţie al cancerului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite