„Vom fi nevoiţi să vă trimitem la Zoo“ – iată replica pe care o primesc persoanele obeze de la medicii din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii cu probleme de greutate care nu încap în scanerul RMN sunt trimişi de medicii din Marea Britanie la spitalul veterinar al grădinii zoologice, unde există un scaner pentru cai.

Doctorul Riaz Dharamshi, de la spitalul St Mary’s din Paddington, Londra, a declarat pentru presa din Marea Britanie că i s-a transmis le să trimită la Grădina Zoologică din Londra pe toate persoanele obeze care au nevoie de RMN.

„Vă daţi seama cât este de umilitor pentru pacienţi când un medic îi spune «Îmi pare rău, dar sunteţi prea gras şi nu încăpeţi în scaner, aşa că o să vă trimitem la Zoo, unde medicii sunt obişnuiţi să trateze astfel de specimene mari“, a scris medicul pe blogul său. 

Medicilor de la Colegiul Veterinar Regal din nordul Londonli s-a cerut să monteze paturi la scanerele RMN din dotare, făcute special pentru animale, şi să adapteze secţiile astfel încât pacienţii bipezi să se poată aştepta.

Veterinarii s-au conformat, dar au cerut un răgaz pentru a obţine o licenţă specială care să le permită să facă RMN-uri pentru oameni în scanerul creat special pentru cai şi animale mai mici. 

Specialiştii au spus că s-a ajuns la astfel de cereri din cauză că populaţia britanică este într-o creştere continuă de greutate. Ei spun că în Statele Unite, unde există şi mai multe persoane supraponderale, această practică este deja una obişnuită.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite