FOTOGALERIE Vom avea o Lună gigantică în acest weekend!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna va ajunge în acest final de săptămână în poziţia cea mai apropiată de Pământ, aşa numitul perigeu, urmând să pară mai mare decât este în mod normal.

Superluna, aşa cum este denumită de către entuziaşti, se va apropia de Pământ mai mult decât de obicei şi va duce la o maree mult mai puternică. Acest fenomen va avea o forţă cu 42% mai mare decât în mod obişnuit. Deşi aceste procente pot părea îngrijorătoare, specialiştii spun că mareele nu vor fi afectate prea mult, crescând doar cu câţiva centimetri.

Deşi unele teorii ale conspiraţiei vorbesc despre faptul că perigeul poate provoca mari dezastre naturale, Superlunile din trecut au fost liniştite. În 1983 nu a fost niciun incident şi la fel şi în 2008.

Luna va părea, dacă cerul va permite acest lucru, mai mare şi mai strălucitoare cu 16%. Fenomenul va începe în dimineaţa de sâmbătă, iar cel mai bun moment când ar trebui văzută Luna ar fi cel când este la orizont. Din motive necunoscute specialiştilor, aceasta pare mai mare, scrie presa britanică.

Dimensiunea Lunii pline variază din cauza orbitei elipsoidale. În momentul perigeului, Luna este cu 50.000 de kilometri mai apropiată decât la apogeu, atunci când atinge depărtarea maximă de Terra.

Iată o galerie foto cu Luna în cele mai impresionante momente

image

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite