Visul nebun al unui afacerist: vrea să trimită oameni pe Marte cu jumătate de milion de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Racheta Falcon 9 va fi testată în curând
Racheta Falcon 9 va fi testată în curând

Antreprenorul Elon Musk crede că poate să reducă preţul unei călătorii spre planeta Marte până la jumătate de milion de dolari, scrie BBC. Visurile mari ale lui Musk vor deveni realitate însă abia peste 15-20 de ani.

Musk este şeful companiei SpaceX, care colaborează cu NASA pentru călătorii private în spaţiu. El a spus că va oferi mai multe detalii asupra posibilităţii de a călători pe Marte abia anul viitor. Pentru a ajunge pe Planeta Roşie, Musk construieşte lansatorul Falcon 9 şi racheta Dragon, care vor fi testate luna viitoare, într-o călătorie fără pasageri pe orbita Pământului.

Într-o discuţie la BBC Radio 4, Elon Musk spune că preţul tehnologiei necesare construirii unei asemenea navete se vor reduce semnfiicativ, iar o misiune pe Marte cu turişti ar fi o realitate. „Viziunea mea constă într-o rachetă reutilizabilă între Pământ şi Marte, care să poată fi alimentată între călătorii pentru a nu avea un rezervor de combustibil prea mare", a declarat Musk.

El a declarat că avansul tehnologic va putea duce preţul până la jumătate de milion de dolari după 10-15 ani de teste.
Problema cu vorbele lui Musk este că bărbatul a mai finanţat câteva rachete. Şapte rachete private au vrut să plece în spaţiu, dar primele trei au eşuat. De asemenea, ideea unei staţii spaţiale private a fost abandonată şi apoi reluată de către antreprenor. Cu toate acestea, NASA are aşteptări mari de la echipa lui Musk şi face presiuni asupra Congresului SUA pentru a finanţa cu mai mulţi bani compania.

Falcon 9 va cântări 53 de tone, de două ori mai mult decât o rachetă obişnuită a NASA. „Trebuie să ajungem la acelaşi nivel cu industria aeronautică. Ei nu folosesc un avion de fiecare dată când călătoresc. Ceea ce contează va fi preţul combustibilului, nu preţul de construire a rachetei", a încheiat Musk.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite