Viitorul este aproape: un canadian şi-a folosit iPad-ul drept paşaport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Canada a brevetat un nou mod de a folosi un iPad. Martin Reisch a ajuns la graniţa cu Statele Unite şi a realizat că şi-a uitat paşaportul acasă, dar avea un iPad pe care pusese o copie scanată a documentului.

În momentul când a ajuns la graniţă, bărbatul a explicat situaţia şi a prezentat scanările grănicerilor, care au analizat situaţia vreme de cinci minute, scrie cotidianul „The Guardian".

El a spus vameşilor că se duce în Statele Unite să cumpere cadouri de Crăciun pentru copiii prietenilor săi. Apoi, le-a arătat vameşilor şi poza cu permisul său auto. „M-am gândit că tot ce am de făcut e să încerc", a declarat bărbatul.

Reisch şi-a scanat paşaportul şi permisul de conducere acum câţiva ani, după ce a fost victima unui furt. Cu ajutorul iPad-ului, el a reuşit să treacă înapoi în Canada în aceeaşi zi. Bucuros că a reuşit să se folosească de iPad în acest fel, Reisch şi-a permis şi unele previziuni: „Prevăd că în viitor vom putea trece fără probleme cu identităţile noastre digitale peste toate graniţele. E doar o chestiune de timp".

Vama din Statele Unite acceptă în mod oficial doar paşaportul, un permis de conducere sau un „Nexus Pass" de la cetăţenii canadieni care vor să treacă graniţa. Lista nu menţionează nimic despre documente facsimil, cum ar fi copiile xerox sau scanările.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite