Vibratoarele, incitante şi pentru bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda prejudecăţilor, bărbaţii nu sunt intimidaţi de jucăriile erotice ale femeilor, iar ele spun că vibratoarele le ajută să se bucure de sex.

Folosirea jucăriilor sexuale atât de către femei, cât şi de către bărbaţi, reprezintă un subiect încă tabu într-o societate atât de libertină ca a noastră. Puţini sunt cei care recunosc că se folosesc de această metodă pentru a ajunge la orgasm, deşi studiile arată că, de fapt, ambele sexe sunt „pro" astfel de jucării. 

Cercetătorii americani de la Universitatea din Indiana au vrut să demonstreze că atât femeile, cât şi bărbaţii, recunosc rolul pozitiv pe care îl are un vibrator într-o relaţie. Doar 10% din cele peste 3.000 de persoane intervievate sunt împotriva unor astfel de jucării erotice, considerând că vibratoarele sunt intimidante pentru partenerii femeilor.

De asemenea, în urma cercetării s-a mai stabilit că femeile care au folosit astfel de obiecte s-au simţit mai bine în timpul actului sexual, fiind mult mai excitate. Ba chiar şi durerea resimţită uneori când făceau dragoste cu partenerii lor s-a diminuat. Cercetătorii nu au reuşit însă să explice exact cum vibratoarele îmbunătăţesc funcţiile sexuale. „Ştim însă că folosirea acestor jucării erotice ajută la atingerea mai rapidă a orgasmului şi că cele care utilizează vibratoarele sunt în general femei care au o părere bună despre ele", a declarat Debra Herbenick, cea care a condus studiul, pentru LiveScience.

Şi bărbaţii folosesc jucării erotice

De asemenea, potrivit unui studiu anterior desfăşurat de sexologii de la Universitatea din Indiana, 53% din femei şi 45% din bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani au recunoscut că folosesc frecvent vibratoare, fapt ce influenţează în mod pozitiv satisfacţia sexuală şi în acelaşi timp starea de sănătate. Totodată, deşi femeile consideră că bărbaţii nu se simt tocmai confortabil când vine vorba de folosirea jucăriilor sexuale, 70% din aceştia neagă acest lucru. Studiile au fost publicate în Jurnalul de Medicină Sexuală, la începutul lunii octombrie.

Vedete curajoase

Starurile nu se sfiesc să arate cât de libertine sunt. Madonna a dat startul, pozându-se cu jucării erotice. Paris Hilton are o colecţie de vibratoare, toate roz. Actriţa Eva Longoria nu are nicio problemă să vorbească despre acest subiect, iar Rihanna ar fi cheltuit săptămâna trecută într-un sex-shop din Paris nu mai puţin de 1.400 de euro.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite