Vânzări istorice la iPhone-uri, iPad-uri şi Mac-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitul înregistrat de Apple în ultima parte a anului trecut a depăşit orice aşteptări. Oficialii Apple au anunţat vânzări de 35,7 miliarde de euro în a doua jumătate a ultimului trimestru din 2011 şi un profit net de 10,2 miliarde de euro.

Creşterea fără precedent în ceea ce priveşte vânzările se datorează în mare parte succesului înregistrat de iPhone, care s-a vândut în 37,04 milioane de exemplare (cu 128% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut).

Mare trecere în rândul cumpărătorilor au avut şi iPad-urile, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă, vânzările acestor dispozitive crescând cu 111% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi Mac-urile „au mers" bine la sfârşitul anului recent încheiat, ajungând la 5,2 milioane de exemplare vândute (creştere de 26%).

Venitul net provenit din vânzările de pe piaţa internaţională a reprezentat 58% din totalul câştigurilor din această perioadă. Oamenii nu s-au mai înghesuit însă să-şi achiziţioneze iPod-uri, vânzările la acest capitol scăzând cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.  „Suntem încântaţi de rezultatele incredibile şi de vânzările-record la iPhone-uri, iPad-uri şi Mac-uri. Trecem printr-o perioadă foarte bună şi ne pregătim şi câteva noi produse", a spus directorul general al Apple, Tim Cook.

"Suntem încântaţi de rezultatele incredibile şi de vânzările-record. Trecem printr-o perioadă foarte bună şi ne pregătim şi câteva noi produse.''
Tim Cook CEO Apple

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite