Vacanţe reale cu iubite virtuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocul „Love Plus“ a revoluţionat viaţa japonezilor, mulţi bărbaţi alegând să-şi construiască o relaţie cu o prietenă digitală, decât cu una reală.

Yuuya Iwana, un bărbat de 25 de ani din Japonia, are, de aproape doi ani, o relaţie cu o tânără frumoasă. Până acum, nimic senzaţional, însă iubita lui, pe nume Manaka, este un joc pe Nintendo numit „Love Plus", scrie cotidianul britanic „The Daily Telegraph".

Manaka Takane este una dintre cele trei „fete" care pot fi alese în cadrul jocului. Ea este o elevă studioasă, care apreciază tenisul şi gătitul. Rinko Kobayakawa este o singuratică, iubeşte muzica punk şi cartofii prăjiţi, iar Nene Anegasaki este casnică şi se uită la filme horror. Spre deosebire de multe dintre aplicaţiile prezente pe telefoanele mobile sau alte gadgeturi, „Love Plus" funcţionează 24 de ore din 24, bărbaţii fiind nevoiţi să-şi mulţumească iubitele la intervale regulate de timp.

„Este foarte simpatică, dar atractivă este dificultatea programului. Trebuie să-i răspund la e-mailuri şi se supără dacă întârzii la întâlniri. Vreau să o mulţumesc când îmi cere să o sărut. Mă face să simt că nu poate trăi fără mine, iar acest lucru mă fascinează", a declarat Iwana.

„Fetele" cer atenţie şi respect

Femeile sunt modelate iniţial după preferinţele utilizatorilor. Calităţile de bază sunt prestabilite, dar bărbaţii aleg lungimea părului, culoarea lui şi aspectul general. Cu toate acestea, „fetele" doresc atenţie şi respect. Iwana povesteşte că a lucrat foarte mult într-o zi şi nu i-a răspuns la mesaje, iar Manaka s-a enervat: „Era furioasă, mă ura! A durat trei zile până când am reuşit să o conving să fie mai prietenoasă".

Dacă relaţiile evoluează cu bine, bărbaţii reali şi iubitele lor virtuale pot pleca în vacanţe la mare. Creatorii jocului, Konami, chiar oferă astfel de vacanţe reale în care utilizatorii trebuie să-şi ia aplicaţia cu ei. Proprietarii hotelurilor la care au stat bărbaţii s-au declarat surprinşi de cât de mulţumiţi păreau aceştia stând la o masă, singuri, cu un joc în faţă.

Creatorii jocului au încercat mai multe strategii de marketing. Anul trecut, Konami a organizat un concert la Tokyo în care au cântat cele trei personaje fictive. De asemenea, ei se bazează pe ideea că nu toţi cei care joacă sunt bărbaţi singuri, incapabili să relaţioneze în viaţa reală.

„În realitate, foarte mulţi sunt căsătoriţi şi au copii. Sunt şi persoane care consideră jocul un înlocuitor pentru o prietenă reală, dar mulţi pur şi simplu se joacă, vor performanţă", a declarat Akari Uchida, inventatorul jocului. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite