VIDEO Vapor-fantomă rămas de pe urma cutremului din Japonia, descoperit în largul Canadei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava-fantomă a călătorit mai bine de 8.000 de kilometri într-un an
Nava-fantomă a călătorit mai bine de 8.000 de kilometri într-un an

Când devastatorul cutremur a lovit Japonia, iar valul tsunami a lovit ţărmul ţării nipone, 22 de milioane de tone de deşeuri au fost create în urma impactului. În total, ele aveau dimensiunea statului american California.

Printre acestea s-a aflat şi un vapor cu lungimea de 45 de metri, folosit de către pescarii japonezi. Timp de mai bine de un an, vasul a fost dat dispărut. Unii considerau că acesta s-a scufundat, dar după un voiaj fantomatic, vaporul a fost regăsit în apropiere de ţărmul Canadei, scrie "The Telegraph". 

Avioanele l-au observat la 200 de kilometri în largul Canadei. Vasul arată ca o adevărată navă fantomă. Nimeni nu o mai controlează şi, evident, nimeni nu mai este la bord. De asemenea, rugina s-a instalat peste tot. Proprietarul vasului a confirmat că este vorba despre ambarcaţiunea lui şi a contactat autorităţile canadiene, pentru a le spune acest lucru.

Lucrul impresionant este faptul că nava a rezistat unui voiaj de aproximativ 8.000 de kilometri timp de un an. Deşi este ruginit, vaporul de 45 de metri este aproape intact şi se îndreaptă către Canada.

Nava este primul vapor întreg găsit în ultima vreme, rămas de pe urma tsunamiului japonez. Mai multe ambarcaţiuni au fost găsite în largul Americii de Nord, dar autorităţile estimează că mai există două milioane de tone de deşeuri încă rămase pe ocean. De altfel, specialiştii se aşteaptă ca mai multe nave fantomă de acest fel să apară în curând. Ei au analizat curenţii oceanici şi modul cum călătoresc aceste ambarcaţiuni părăsite şi au estimat că vor atinge ţărmul nord-american în jurul anului 2014.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite