VIDEO UNIC Noi imagini tragice cu explozia navetei Challenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naveta Challenger a explodat după 73 de secunde de la ridicarea de la sol
Naveta Challenger a explodat după 73 de secunde de la ridicarea de la sol

O filmare unicată cu explozia navetei Challenger din 1986 a fost făcută publică în premieră de către publicația „The Huffington Post".

Înregistrarea a fost realizată de către Jeffrey Ault și este probabil singura filmare de amator a incidentului. Ault a filmat evenimentul chiar de la Kennedy Space Center din Florida, unde fusese invitat de către NASA în timp ce era încă elev.

„Emoția de până în momentul lansării a fost ceva ce n-am mai simțit niciodată", a declarat Ault. Cu toate acestea, emoția s-a transformat în șoc după 73 de secunde, când Challenger a început să fumege și a luat foc, omorându-i pe cei șapte astronauți și blocând orice misiune NASA pentru următorii trei ani.

Ault a participat la eveniment pe când avea 19 ani, împreună cu părinții lui Bernice și Robert. Filmarea a stat neatinsă în podul casei bărbatului pentru zeci de ani, ea fiind scoasă după 26 de ani special pentru publicația americană.

Camera video urmărește racheta în timp ce se ridică de la sol, iar aplauzele se pot auzi. După 73 de secunde, o bilă de foc apare, iar o femeie începe să țipe. După 39 de secunde, vocea de la butoanele NASA, Steve Nesbitt anunță șocat evenimentul tragic.

„A fost una dintre acele amintiri care nu te părăsesc toată viața", a declarat Jeffrey Ault.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite