VIDEO San Pedro - Închisoarea-oraș. Deţinuţii au pieţe, restaurante, frizerii şi hoteluri, dar nu au gardieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

San Pedro, care adăposteşte 1.500 de deţinuţi, este cea mai mare închisoare din La Paz, capitala Boliviei, informează BBC. De asemenea, aceasta este și cel mai interesant obiectiv turistic al statului.

Spre deosebire de celelalte penitenciare din lume, San Pedro este, în fapt, o comunitate care se gospodăreşte singură. Este o închisoare-oraş, în care deţinuţii au la dispoziţie restaurante, pieţe, frizerii, ba chiar şi un hotel. În plus, „chiriaşii“ din San Pedro - hoţi, tâlhari şi criminali - locuiesc împreună cu familiile lor.

Uşile şi ferestrele clădirilor din San Pedro nu au încuietori sau gratii, iar deţinuţii nu sunt păziţi de gardieni. Poliţia stă deoparte, având grijă ca nimeni să nu părăsească orăşelul-penitenciar, şi-i lasă pe oameni să se gospodărească singuri, inclusiv să-şi aleagă conducătorii în mod democratic, prin vot.


Închisoarea este împărţită în opt secţiuni, de la cea mai mizerabilă, până la cea mai luxoasă - La Posta - unde deţinuţii stau în celule confortabile şi spaţioase, dotate cu băi private, televiziune prin cablu şi chiar jacuzzi. Totuşi, pentru a locui în La Posta pe toată perioada pedepsei, preţul este de 1.000 - 1.500 de dolari.

Din momentul în care San Pedro a devenit celebră graţie internetului, turiştii au dat năvală. Un tur al închisorii costă 250 de pesos, iar deţinuţii care organizează astfel de activităţi turistice au făcut adevărate averi.

2
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite