VIDEO Primul film documentar despre gruparea Anonymous

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măştile Guy Fawkes sunt simbolul mişcării Anonymous
Măştile Guy Fawkes sunt simbolul mişcării Anonymous

Un film documentar bazat pe activitatea grupării de hacktivişti Anonymous a avut premiera la o conferinţă de tehnologie din Austin, Texas.

Filmul prezintă mai multe interviuri cu antropologi, experţi pe subiectul activismului online, interviuri sub anonimat cu membri ai grupării, care îşi ascund de multe ori feţele în spatele măştilor specifice care-l întruchipează pe Guy Fawkes. De asemenea, se prezintă imagini de la manifestaţiile organizate de Anonymous, scrie „International Business Times".

Regizorul Brian Knappenberger a încercat să verifice teoria mai multor guverne conform căreia Anonymous poate fi catalogată drept o grupare teroristă.

Anonymous s-a format prima oară pe site-ul 4Chan, unde utilizatorii au declarat război Bisericii Scientologice şi au încercat să-i expune practicile corupte. De atunci, gruparea a început să strângă mai mulţi membri pentru diverse cauze, devenind inclusiv aliată cu Wikileaks şi Julian Assange şi expunând secrete guvernamentale.

Cele mai frecvente forme de protest sunt aşa zisele atacuri Denial of Service, când se trimit numeroase mesaje şi date către un site pentru a-l încărca şi strica serverul. De asemenea, de multe ori, hackerii defaţează un site şi postează un mesaj special pentru autorităţi.

Vezi aici trailerul documentarului

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite