VIDEO Oamenii străzii au fost transformaţi în antene wireless

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O campanie de marketing din Statele Unite ale Americii a provocat furia internauţilor şi a utilizatorilor de Twitter, după ce mai mulţi oameni ai străzii sunt arătaţi mergând prin Texas, devenind antene wireless 4G.

Iniţiativa „Homeless Hotspots" a fost catalogată de către internauţi ca distopiană, aceştia spunând că se poate vorbi de o iniţiativă „ruşinoasă, hidoasă şi dezumanizantă".

Campania a fost prezentată la o conferinţă de tehnologie din Austin, Texas, iar pentru 15 minute, vagabonzii ar fi câştigat doi dolari, scrie „The Daily Mail".

Practic, oamenii străzii stăteau în afara clădirii conferinţei şi cu ajutorul unui dispozitiv pe care-l purtau asupra lor ofereau internet wireless. Deşi profitul campaniei create de către agenţia de branding BBH se duc pentru caritate, ideea a fost catalogată drept vulgară. Video-ul promoţional îl prezintă pe Clarence, o victimă a uraganului Katrina, care a rămas pe străzile din New Orleans deoarece nu a mai avut casă. El câştigă bani fiind o antenă.

„Homeless Hotspots este o iniţiativă caritabilă inovatoare - modernizează conceptul de vânzător stradal de ziare care a funcţionat vreme de decenii pentru cei de pe stradă", au declarat cei de la BBH.

Nu se ştie dacă proiectul va avea o aplicare practică după încheierea conferinţei sau va rămâne doar o idee.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite