VIDEO Google Street View aduce pădurea tropicală pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google Street View împreună cu o fundaţie care se ocupă cu protejarea ecosistemului Amazonian au fotografiat zona răului Amazon şi pădurile tropicale pentru a le introduce în sistemul care permite oamenilor din toată lumea să ajungă virtual în multe zone din lume, scrie cotidianul „The Daily Telegraph".

Fotografiile au fost făcute iniţial pe unul din afluenţii Amazonului, Rio Negro, cu ajutorul unei bărci pe care era amplasată o tricicletă cu un aparat de fotografiat performant. Astfel, pădurile din jur vor fi văzute de către unii oameni pentru prima oară, la fel şi cei câţiva băştinaşi, care au acceptat şi privit cu interes proiectul.

Şeful de comunicare de la Google, Emmanuel Evita, a declarat că localnicii au fost receptivi. „Am petrecut mult timp vorbind cu cei care locuiesc acolo şi am încercat să ne asigurăm că înţeleg ceea ce facem şi că acceptă. Ei consideră că atenţia care le este acordată este pozitivă pentru că-şi pot arăta cultura locală", a spus Evita.

Echipamentul a fost lăsat localnicilor

Organizaţia care a colaborat cu Google este „Fundaţia pentru un Amazon sustenabil", din Brazilia. Şeful fundaţiei, Virgilio Vianna, a spus că organizaţia a decis să susţină proiectul Google deoarece vrea să atragă atenţie asupra problemelor cu care se confruntă pădurile tropicale şi să promoveze salvarea acestora.

În plus, fundaţia, împreună cu gigantul IT, i-a antrenat pe localnici în mânuirea echipamentului, pe care l-au lăsat acolo după încheierea misiunii.

Lansat pe 25 mai 2007, programul Google Street View este un efort de durată a gigantului californian de a aduce lumea înconjurătoare mai aproape de internauţi. Din 8 decembrie 2010 serviciul acoperă şi teritoriul României.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite