VIDEO Cum să-ţi menţii echilibrul şi să nu cazi pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea trecută s-a produs, în mai multe zone de pe teritoriul ţării noastre, fenomenul pe care l-au anunţat meteorologii, şi anume „ploaia îngheţată“. Din această cauză, la primele ore ale dimineţii de duminică, pe trotuare nu se putea circula sau se circula cu foarte mare greutate, din cauza drumului alunecos.

Cu siguranţă mulţi aţi căzut pe gheaţă şi apoi aţi înjurat şi v-aţi întrebat de ce nu aţi fost mai atenţi sau de ce autorităţile nu au curăţat trotuarele sau străzile. Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi pentru a vă menţine echilibrul atunci când mergeţi pe porţiuni alunecoase de drum:

În primul rând, nu trebuie să pui niciodată moda înaintea funcţionalităţii. Dacă încălţămintea ta este incomodă şi nu are aderenţă, practic ieşi din casă pentru a te da pe gheaţă. Trebuie să ai grijă cu ce te încalţi şi să-ţi adaptezi pantofii în funcţie de vremea de afară, iar dacă eşti femeie să încerci să nu porţi tocuri.

Una dintre cele mai proaste decizii pe care poţi să o iei este aceea să alergi pe gheaţă. Chiar dacă te grăbeşti să ajungi undeva sau vrei să prinzi mijloacele de transport în comun, nu alerga. Atunci când suprafaţa pe care te deplasezi este alunecoasă, este bine să mergi cu paşi mici şi să fii atent la toate zonele pe care calci.

Cu toate că încerci să fii foarte atent la drumul pe care mergi, trebuie să te uiţi şi în faţă, pentru a nu te lovi de alte obiecte sau persoane. Toate persoanele încearcă pe cât posibil să evite zonele alunecoase şi se uită în pământ şi uită că în jur se află şi alte persoane. Din această cauză riscaţi să vă loviţi de „obstacole“ şi să cădeţi.

Nu purta pantaloni largi sau cu turul lăsat, pentru că rişti să nu-ţi mai ţii echilibrul pe gheaţă şi cazi. Deci, revenim la prima problemă: nu trebuie să pui pe primul plan moda atunci când ieşi din casă pe vremea rea.

Dacă pe drumul pe care te deplasezi există porţiuni cu zăpadă şi porţiuni strălucitoare, încearcă să mergi pe partea cu zăpadă. Acolo vei avea o aderenţă mai bună. În plus, încearcă să-ţi ţii mâinile pe lângă corp, nu băgate în buzunar, pentru a te echilibra mai bine.

image

O altă modalitate de a evita alunecările pe gheaţă este folosirea „lanţurilor“ speciale pentru încălţăminte. Acestea sunt formate din amterial termoplastic, rezistent şi care are aderenţă pe orice tip de suprafaţă lunecoasă. „Lanţurile“ se pot aplica pe orice tip de încălţăminte şi sunt o alternativă la „moda“ învechită, atunci când persoanele îşi puneau şosete peste încălţăminte, special pentru a nu aluneca.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite