VIDEO Cel mai uşor material din lume conţine în proporţie de 99,99% aer şi poate fi susţinut de o păpădie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Materialul este de 100 de ori mai uşor decât poliestirenul extrudat
Materialul este de 100 de ori mai uşor decât poliestirenul extrudat

O echipă de ingineri de la Universitatea din California (Statele Unite) au creat, ceea ce au numit ei, cel mai uşor material din lume, care poate fi susţinut de o păpădie, fără să o distrugă, scrie „The Huffington Post".

Materialul este format din microtuburi, goale pe dinăuntru, care se intersectează între ele, dar permit lăsarea unui spaţiu minuscul între ele. Cercetătorii care au realizat materialul au spus despre el că ar fi de 100 de ori mai uşor decât poliestirenul extrudat, Styrofoam.

Conform liderului proiectului, Tobias Schaedler, „secretul este să fabricăm un model de tuburi goale interconectate care au o grosime a pereţilor de 1.000 de ori mai mică decât cea a unui fir de păr". Materialul are astfel o densitate de 0,9 miligrame pe centimetru cub. În plus, noua invenţie are o consistenţă cel puţin surprinzătoare: 99,99% aer şi 0,01% materiale solide.

Inginerii consideră că aplicaţiile practice ale noii invenţiei ar putea include materiale termoizolante, electrozi de baterie şi alte produse izolatoare, care ar putea inhiba sunetele, vibraţiile şi şocul, materialul fiind destul de flexibil şi recăpătându-şi forma după un posibil impact.

Vezi mai jos o descriere video a materialului

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite