VIDEO Calendarul care le-ar fi putut aduce condamnarea la moarte. Un grup de iranience au pozat nud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iraniencele au fost filmate de către o activistă
Iraniencele au fost filmate de către o activistă

Un grup de femei din Iran, care sunt în exil, au pozat nud pentru un proiect care doreşte să atragă atenţia asupra represiunii din ţara lor natală.

Calendarul este ideea activistei Maryam Namazie şi este dedicat unui blogger egiptean care a postat poze nud cu ea pe site-ul personal pentru a protesta împotriva discriminării sexuale din religia islamică. Calendarul va fi scos pe piaţă astăzi, de Ziua Internaţională a Femeii.

„Islamismul şi religia în general sunt obsedate de corpul femeii. Ne cer să avem văl, să fim legate. În faţa acestui asalt, nuditatea sparge tabuuri şi sunt o formă importantă de rezistenţă", a declarat Namazie pentru ibtimes.com.

Iraniience nud

Calendarul bloggeriţei egiptene şi video-ul lui Namazie vin după ce de curând o actriţă iraniană, Golshifteh Farahani a pozat nud şi şi-a atras criticile guvernului din ţara ei natală, care i-a interzis accesul înapoi în Iran. Farahani a declarat atunci pentru publicaţia „The Daily Beast" că fotografiile sunt o formă de protest împotriva restricţiilor din Iran care nu dau voie femeilor să apară îmbrăcate occidental.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite