Urşii panda ajută la fabricarea celui mai scump ceai din lume. Care este ingredientul secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul din excremente de panda costă 200 de dolari cana
Ceaiul din excremente de panda costă 200 de dolari cana

Un antreprenor chinez vrea să valorifice o resursă mai puţin obişnuită: excrementele de panda. El intenţionează să vândă pe piaţă un ceai verde pe care-l va vinde cu 200 de dolari cana, cel mai scump ceai din lume.

An Yanshi cultivă frunzele de ceai în sud-vestul Chinei, în oraşul Ya'an. El face rost de excremente din centrele de creştere a urşilor panda din apropiere, scrie Reuters.

Primul calup de ceai va fi vândut în pliculeţe de 50 de grame, care vor costa 22.000 de yuani fiecare, adică aproximativ 3.000 de euro. Pentru o cană de ceai, Yanshi spune că vor fi folosite 3 grame.

Producătorul spune că preţul foarte mare va putea fi redus pe viitor, iniţial fondurile relaizate urmând a fi trimise într-un fond de mediu, care va organiza acţiuni de protejare a habitatului.

Yanshi este un fost profesor şi jurnalist în vârstă de 41 de ani. La evenimentul de prezentare a ceaiului el s-a îmbrăcat într-un costum de urs panda şi a servit mostre gratuite din ceaiul său. Unii invitaţi însă nu au fost convinşi de calităţile şi gustul ceaiului: „Este vândut la un preţ exorbitant. Probabil e doar un boom iniţial", a declarat unul dintre invitaţi.

An Yanshi spune că excrementele de panda sunt foarte valoroase şi hrănitoare, deoarece simpaticii urşi folosesc doar 30% din nutrienţii din hrană, restul de 70% fiind eliminaţi prin fecale.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite