Universul se schimbă – materia întunecată ar putea să nu existe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua care ar putea înlocui materia neagră a fost descoperită în roiul stelar M22
Steaua care ar putea înlocui materia neagră a fost descoperită în roiul stelar M22

Astronomii din lumea întreagă au făcut o descoperire care ar putea schimba modul în care ne raportăm la Univers. Oamenii de ştiinţă au spus că s-ar putea ca materia întunecată să nu existe de fapt, ci să fie de fapt vorba de nişte stele lipsite de putere, care să nu poată fi descoperite de instrumentele umane.

Materia întunecată este un concept teoretic, nedectabilă de telescoapele de pe Pământ şi despre care unii oameni de ştiinţă au spus că ar contribui cu trei sferturi din masa totală a Universului.

Cu toate acestea, ei au identificat o stea slabă, cu o masă extrem de mică într-un roi stelar. Astfel, masa totală rezultată din adunarea acestor stele ar putea să înlocuiască ideea prezenţei materiei întunecate în Univers. Până acum, masa roiurilor stelare era măsurată prin efectul lor gravitaţional faţă de galaxiile apropiate. Cercetătorii nu au avut alt răspuns în afara de prezenţa materiei întunecate.

De azi însă, lumea astronomiei ar putea să se raporteze altfel al Univers. Universitatea din Zurich a identificat asemenea stele slabe în roiul M22. Steaua are o greutate de cinci ori mai mică decât cea a Soarelui.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite