Un studiu zdruncină teoria care afirmă că oamenii provin dintr-o singură regiune din Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un studiu zdruncină teoria care afirmă că oamenii provin dintr-o singură regiune din Africa
Un studiu zdruncină teoria care afirmă că oamenii provin dintr-o singură regiune din Africa

Teoria care afirmă că omul modern provine dintr-un singur loc din Africa este pusă la îndoială în urma unei noi cercetări, informează Daily Mail.

Studiul a arătat că popoarele Khoe şi San sunt formate din descendenţii celui mai timpuriu eveniment care a condus la diversificarea populaţiei umane, acum 100.000 de ani.

Cercetarea s-a bazat pe un eşantion de 220 de persoane care aparţin unui număr de 11 populaţii din sudul Africii şi a arătat că există mai mult de două milioane de variante ale ADN-ului pentru fiecare individ. Acest fapt se datorează, cred cercetătorii, stratificării genetice şi înmulţirii la întâmplare.

Cercetătorii estimează faptul că populaţia San din nordul Namibiei şi Angola s-a separat de populaţiile Khoe şi San care locuiau în Africa de Sud, încă de acum 25.000-40.000 de ani.

Mulţi oameni de ştiinţă cred că oamenii provin dintr-o singură regiune din Africa, după care au populat Europa şi Asia, acum mai bine de 60.000 de ani.

Datele genetice sugerează şi faptul că generaţiile Khoe-San s-au adaptat mediului în ce priveşte funcţiile musculare, imunitatea şi protecţia împotriva razelor UV.

Unul dintre autorii studiului, Pontus Skoglund din Uppsala, a afirmat că: “Deşi toţi oamenii de astăzi prezintă variante similare ale acestor gene, despărţirea timpurie dintre Khoe-San şi alte grupuri ne-a permis să ne concentrăm asupra acelor gene care au evoluat rapid în cazul tuturor strămoşilor celor care locuiesc astăzi în lume”.

Studiul urmează să fie utilizat la realizarea unor cercetări de natură medicală.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite