Un român pune Marea Britanie pe jar: „uciderea bebeluşilor cu probleme este acceptabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii cu probleme au fost categorizaţi ca "potenţiale persoane"
Copiii cu probleme au fost categorizaţi ca "potenţiale persoane"

Un profesor de origine română este în centrul unui scandal de proporţii în Marea Britanie după ce a publicat un articol în revista „Journal of Medical Ethics" în care spune că noii născuţi nu pot fi considerate „persoane" şi nu au „dreptul moral la viaţă".

Astfel, el spune că părinţii îşi pot omorî copilul dacă acesta se naşte cu dizabilităţi, scrie publicaţia „The Daily Telegraph".

„Statutul moral al unui copil este echivalent cu cel al unui fetus, în sensul în care le lipsesc atributele dreptului la viaţă", spune profesorul Iulian Săvulescu, de la Centrul Oxford pentru Practici Etice.

Profesorul Săvulescu a înlocuit termenul de persoană cu cel de „potenţială persoană". Autorii articolului spun că „avorturile post natale" ar trebui să fie permise în toate cazurile când şi avorturile obişnuite sunt permise. Ei au argumentat că părinţii vor putea ucide copilul în cazul în care descoperă că suferă de afecţiuni necunoscute din timpul sarcinii. De exemplu, 64% din cazurile de copii cu sindromul Down din Europa nu sunt diagnosticate în cele nouă luni de sarcină.

„A ţine aceşti copii în viaţă ar fi de nesuportat pentru o familie şi pentru societate, deoarece statul îi întreţine mereu", a mai spus profesorul Săvulescu. În plus, dezbaterile de acest sens nu sunt foarte noi, susţine acesta.

Studiul a fost semnat şi de alţi doi profesori, Alberto Giubilini şi Francesca Minerva.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite