Un român din cinci îşi înşală partenera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 21% din bărbaţii din România şi 12% din femei au recunoscut că şi-au înşelat perechea. Românii care se află într-o relaţie stabilă nu ezită să-şi înşele partenerul şi întreţin, de cele mai multe ori, relaţii sexuale neprotejate cu parteneri multipli.

Un studiu recent realizat de Durex arată că mai mult de unu din cinci bărbaţi (21%) şi-a înşelat iubita, iar 6% din ei au avut, în aceeaşi perioadă de timp, relaţii sexuale cu trei sau mai multe partenere.

În cazul femeilor, procentele sunt mult mai mici: doar 12% din acestea recunosc că au fost infidele. Media partenerelor de sex pe care au declarat-o bărbaţii români, 17, este similară cu cea a englezilor sau a germanilor şi mai mare decât cea a ruşilor (15) sau a olandezilor (12). Femeile au avut, în medie, 6 parteneri sexuali.

Aproape 6 din 10 români, bărbaţi şi femei, nu au folosit nicio metodă de protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală atunci când şi-au început viaţa sexuală. Femeile au afirmat într-o proporţie mai mare (46%) că se aflau într-o relaţie stabilă atunci când au avut primul contact sexual, spre deosebire de bărbaţi (24%).

Codaşi la prezervative

35% din bărbaţi au afirmat că şi-au pierdut virginitatea într-o relaţie pasageră. Studiul mai arată că, faţă de alte state, în România se folosesc foarte puţine prezervative - de două ori mai puţine decât în Ungaria şi de şapte ori mai puţine decât în Marea Britanie. Chiar dacă respondenţii pun acest comportament pe seama încrederii în partener, cauza principală este nivelul de informare şi de educare din punct de vedere sexual, care este foarte scăzut.

„Individul poate avea cunoştinţe despre riscuri, dar merge pe premisa «eu am noroc şi nu mi se va întâmpla». Acest mod de gândire este similar cu cel al fumătorilor, care ştiu că tutunul le face rău, însă nu se abţin", a declarat pentru „Adevărul" Koo Borbala, director executiv Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală. Mai mult, oamenii merg pe ideea că folosirea prezervativului va scădea nivelul plăcerii. De regulă, bărbaţii sunt cei mai puţin interesaţi de folosirea prezervativului.

21,6 milioane de prezervative s-au vândut anul trecut în România.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite