Un nou gadget: Asus Padfone, tableta-telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asus Padfone va ajunge pe piaţa din Europa în luna aprilie
Asus Padfone va ajunge pe piaţa din Europa în luna aprilie

Piaţa tabletelor se diversifică la Târgul de Tehnologie de la Barcelona: Asus pregăteşte telefonul-tabletă-laptop, iar chinezii oferă procesoare ultrarapide şi un nou sistem de operare.

Producătorii de tablete încearcă noi abordări pentru a se apropia de liderul incontestabil al pieţei, iPad de la Apple. Dacă producătorii chinezi pun accentul pe calitate şi performanţă la preţuri mici, cei de la Asus doresc să reinventeze telefonul şi tableta printr-un concept mai puţin obişnuit: telefonul care se transformă în tabletă, care, la rândul ei, se transformă apoi în laptop.

Dispozitiv 3 în 1

Asus Padfone este la origini un simplu telefon inteligent cu sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ecranul are 4,3 inchi, fiind Super AMOLED qHD. În interior are un procesor dual core la o frecvenţă de 1,5 Ghz. Dacă utilizatorul doreşte, acest dispozitiv se introduce în partea din spate a unei tablete. Gadgetul are propria sursă de energie, asigurând o autonomie de nouă ori mai mare pentru smartphone, după cum au precizat reprezentanţii firmei taiwaneze.

Tableta funcţionează ca un „dock", adică o anexă care afişează informaţiile de pe telefon pe ecranul de 10,1 inchi. Şeful Asus, Jonney Shih, a spus că firma pe care o conduce va lansa două tipuri de Padfone: un simplu hibrid, dar şi varianta de tabletă care va putea fi introdusă apoi într-un dock-tastatură, astfel telefonul va deveni laptop.

Ciudatul gadget de la Asus nu are momentan un preţ, dar reprezentanţii companiei asiatice au spus că va ajunge pe piaţa din Europa în aprilie. Doritorii vor pute alege între smart-phone-ul de mai sus şi cel dotat cu procesorul quad core, Nvidia Tegra 3. Majoritatea tabletelor sunt produse în China, dar acum inclusiv companiile din această ţară doresc să se evidenţieze şi să intre în forţă pe piaţa din Europa. La Barcelona, producătorii asiatici au invadat sala de expoziţii cu noi tablete electronice.

Procesoare mari, tablete ieftine

Astfel, Huawei a lansat MediaPad, o tabletă de 10 inchi, cu un procesor propriu de 1,5 Ghz, cu patru nuclee. De asemenea, sistemul de operare este Android 4.0 Ice Cream Sandwich. În plus, rezoluţia ecranului este de 1900x1200 de pixeli. Chinezii au montat o cameră foto de opt megapixeli pentru fotografii şi una de 1,3 megapixeli pentru convorbirile video. Deşi caracteristicile sunt impresionante, procesorul realizat de Huawei este un mister şi rămâne de văzut dacă va confirma.

ZTE a lansat nu mai puţin de patru tablete Android. Două dintre ele, PF100 şi T98 au Ice Cream Sandwich şi procesorul Nvidia Tegra 3 quad core. PF100 are un ecran de 10,1 inchi, iar T98 intră în categoria lui Amazon Kindle Fire, având o diagonală de 7 inchi. Compania californiană ViewSonic doreşte să influenţeze piaţa prin două tipuri de tablete: cele cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich la un preţ accesibil, dar şi cu modele dotate cu sistem de operare Windows 7.

ViewPad G70, ViewPad E70 şi ViewPad E100 sunt gadgeturi dotate cu ultimul sistem de operare de la Google, dar care au caracteristici modeste. De exemplu, capacitatea de stocare nu trece de 4 GB în varianta standard, extensibilă la 32 de GB. Pentru a câştiga clienţi, View-Sonic se bazează pe preţul de aproape 300 de euro.

ViewPad P100 este o tabletă pentru oamenii de afaceri, dotată cu Windows 7, având două camere video pentru conferinţe. Procesorul de 1,6 Ghz dual core este fabricat de Intel. Tableta are toate aplicaţiile şi programele Microsoft, dar preţul este destul de mare: 700 de euro. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite