Un nevăzător a fost plimbat fără incidente în maşina fără şofer de la Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toyota Prius Google
Toyota Prius Google

Gigantul IT Google a dorit să facă o demonstraţie cu maşina Toyota Prius care se poate conduce singură şi a invitat un nevăzător să se urce la volan şi să se ducă prin oraş cu vehiculul controlat automat.

Steve Mahan este un nevăzător care şi-a pierdut 95% din capacitatea de a vedea. „Sunt cu mult trecut peste limita legală a orbirii. Fără să vezi, îţi pierzi reperele din viaţă, mai ales cele temporale. Totul durează mai mult", a declarat Mahan pentru „International Business Times".

„Sunt unele lucruri pe care nu le poţi face şi unele locuri în care nu ai ce căuta. Dacă maşina Google ar deveni realitate mi-ar da mai multă independenţă şi flexibilitate, pentru a mă duce în locurile dorite", a continuat bărbatul.

Google a admis că traseul folosit pentru a demonstra calităţile maşinii care se conduce singură a fost selectat cu atenţie şi programul a fost setat în aşa fel încât să nu existe incidente. Cu toate acestea, pe drum au existat şi alte vehicule, deşi nu multe.

„Am organizat acest experiment ca pe unul tehnic, de teste, dar este şi o modalitate de a vedea cum s-ar putea comporta această tehnologie autonomă pe viitor", au declarat cei de la Google.

Maşina a fost prezentată pentru prima oară în 2010 şi a mers mai mult de 300.000 de kilometri fără niciun incident. Deşi autovehiculul pare a merge fără prea multă intervenţie exterioară, în spatele tehnologiei sale se află o conexiune la Google Street View, o mulţime de senzori şi radare care observă alte obiecte din trafic şi lasere pentru a calcula distanţa.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life

Iată filmuleţul cu nevăzătorul din maşina Google

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite