Un francez se judecă cu Google din cauza unei imagini jenante de pe Street View

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea care l-a făcut pe francez să dea în judecată gigantul IT
Imaginea care l-a făcut pe francez să dea în judecată gigantul IT

Un francez a dat în judecată gigantul IT Google deoarece a fost prins urinând de către aparatele de fotografiat folosite de programul Google Street View.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a depus plângere ieri şi cere companiei californiene să şteargă fotografia din programul ei şi doreşte şi 10.000 de euro despăgubiri.

Deşi faţa şi numărul de înmatriculare a dubiţei lui sunt blurate, bărbatul consideră că locuitorii din Vern d'Anjou, din regiunea Maine-et-Loire, l-au recunoscut, iar acum a devenit subiect de glumă în sat.

Avocatul său a declarat pentru Reuters că „Toată lumea are dreptul la un pic de intimitate. În acest caz particular, este mai amuzant decât serios. Dar dacă ar fi fost prins sărutându-se cu o femeie care nu este soţia sa, ar fi avut aceleaşi probleme".

Bărbatul credea că gardul îl protejează de privirile indiscrete, dar maşina Google, care are mai multe camere montate pe platfon, l-a prins în cadru în noiembrie 2010, în timp ce urina în curtea sa.

Google Street View este un serviciu care este prezent în 30 de ţări şi a fost introdus în Franţa în 2008, oferă imagini reale ale străzilor de pe hartă, cu ajutorul unor camere sofisticate montate pe maşini.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite