Un expert IT riscă închisoarea după ce a obţinut datele personale a opt milioane de utilizatori PayPal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt milioane de conturi PayPal au fost ameninţate de către britanic
Opt milioane de conturi PayPal au fost ameninţate de către britanic

Un expert în calculatoare din Marea Britanie riscă închisoarea, după ce a recunoscut că a obţinut detaliile persoanale a peste opt milioane de persoane.

Edward Pearson, 23 de ani, a obţinut, pe lângă opt milioane de informaţii personale, şi 400 de detalii ale conturilor de tip PayPal. Prin intermediul acestora, a reuşit să fraudeze conturile cu 350.000 de lire sterline. Totul s-a petrecut timp de 18 luni, scrie presa britanică.

Împreună cu Pearson a fost acuzată şi iubita acestuia, Cassandra Mennim. Ea a încercat să plătească hoteluri de lux cu ajutorul datelor de pe cardurile şi conturile furate.

Cum a reuşit Pearson să obţină detaliile de la opt milioane de conturi? El a reuşit să proiecteze două software-uri care au fentat sistemele de securitate.

Prima oară Pearson şi cu Mennim au fost acuzaţi de conspiraţie pentru comiterea de fraudă, procurorii bănuind că cei doi au complotat împreună cu alţii pentru a fura băncile, companiile de cărţi de credit şi PayPal, obţinând detaliile bancare prin intermediul internetului.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite