Un document digital PDF a păcălit antivirusurile industriei de apărare americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un virus mascat într-un document PDF putea afecta calculatoarele de la Lockheed Martin
Un virus mascat într-un document PDF putea afecta calculatoarele de la Lockheed Martin

Firma producătoare de aparate de zbor, Lockheed Martin a fost ţinta unor atacuri informatice din partea unor hackeri care au profitat de pe urma unei vulnerabilităţi prezente în interiorul codului de programare al programului Adobe Reader.

Lockheed, unul din furnizorii de echipament pentru Pentagon, a declarat că a detectat infracţiunea electronică în momentul unor monitorizări de rutină şi a anunţat imediat producătorii de la Adobe, anunţă Reuters.

Pe lângă Lockheed şi alte firme din industria de apărare americană au fost ţinta atacurilor informatice. Purtătorul de cuvânt al firmei Adobe a declarat că „hackerii au exploatat erori ale versiunii Adobe Reader 9.4.6 pe sistem de operare Windows" şi că vor rezolva problema săptămâna viitoare.

Atacul a fost mascat de un simplu e-mail care conţinea un ataşament în format PDF (specific Adobe Reader) cu denumirea „contract guide". În momentul când documentul era deschis, conţinea un program de tip malware care putea compromite computerul victimei.

Anti-viruşi nefolositori

Analiştii în securitate online au spus că firma Lockheed Martin este ţinta atacurilor informatice în fiecare zi, iar viruşii mascaţi în documente PDF nu pot fi detectaţi de către antivirusurile companiei.

Şeful firmei de soluţii împotriva viruşilor informatici Invicea, Anup Ghosh, a spus că soluţia împotriva documentelor de acest fel ar fi un antivirus care să deschidă documentele într-un spaţiu „virtual", separat de computerul posibilei victime, să analizeze datele şi să descarce documentul în calculator.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite